Dengyel Balázs

A 2000-es évek derekán kaptam meg első kompakt fényképezőgépemet, amikor még egy 3.2 MP-es kompakt gép benne egy 128 MB-os memóriakártyával nagy dolognak számított. Akkoriban fogalmam sem volt arról, hogy hogyan kell fotózni, hogyan kell egy jó képet készíteni; csak a gombot nyomogattam úgymond.
Ahogy teltek-múltak az évek, egy meleg, téli szabadnapomon Dél-Arizonában arra az elhatározásra jutottam, hogy szeretnék szintet lépni, szeretném elmélyíteni a tudásomat, szeretnék színvonalasabb képeket készíteni és elkezdtem szakirodalmat olvasni, tanulni és beruházni vázakba, optikákba és egyéb kiegészítőkbe. Legnagyobb örömömre a fotózás iránti vágy együtt járt az utazás iránti szeretetemmel. Nem sok híján 4 évet dolgoztam az Egyesült Államokban, és amikor csak tehettem, utaztam – és gyakoroltam. A 35 meglátogatott amerikai nemzeti park mellett számos, egyéb kulturális és természeti látványosságot kaptam lencsevégre nem beszélve valamennyi ikonikus amerikai nagyvárosról. Pályafutásom elején a természetfotózás állt a középpontban különösen a csillagos égbolt fotózását szem előtt tartva. Az idő múlásával megváltozott az érdeklődési köröm a témáimat illetően és egyre inkább az emberek, élet- és pillanatképek felé kezdtem fordítani az objektívemet. Az elmúlt néhány évben több országba is eljutottam, több tízezer képpel gazdagodva és egyre inkább már riportképeket készítettem azzal a szándékkal, hogy bemutassam az engem körülvevő eseményeket, embereket.
2012-ben diplomáztam a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a HTMi-n, a Hotel and Tourism Management Institute-on szereztem meg MSc es MBA diplomáimat. Néhány, a szakmában eltöltött év után úgy éreztem, hogy nem a szállodaiparban és a vendéglátásban szeretnék kiteljesedni. 
Megtisztelőnek tartom, hogy megörökíthetem a pillanatot és célom, hogy nem csak képekkel, de szavakkal is elmesélhetem az adott történetet, eseményt a világ minden pontján.